Sådan opnår du mere økonomisk tryghed i hverdagen

Føler du dig økonomisk ustabil, og er du bange for at få væltet din økonomi på baggrund af en stor uforudset udgift som en mekanikerregning eller en tandlægeregning. Så kan det være en god idé at se på, hvordan du kan opnå større økonomisk stabilitet, så du ikke er så sårbar, hvis du skulle få en større udgift. De fleste rammes i løbet af deres liv af større udgifter, det er helt uundgåeligt, hvis man har børn, hus, bil og så videre. Her i artiklen får du nogle gode råd og værktøjer til, hvordan du kan skabe dig en økonomisk buffer.

Læg penge til side når du kan

En af de nemmeste ting du kan gøre, er at lægge penge til side, når du kan. Nogle måneder har man bare færre udgifter end andre, og her kan det være en fordel at få lagt lidt til side til opsparingen. En godt tip er at få sat dig ned og få lagt et budget for det næste halve til hele år, hvor du estimerer dine udgifter og indtægter. Dermed kan du skabe dig et overblik over, hvor meget du har mulighed for at spare op i de forskellige måneder. På et år kan de fleste faktisk spare langt mere op, end de forventer. Det kan du helt sikkert også.

Kan du spare penge på budgettet?

Et andet godt tip er at tage dine månedlige udgifter til efterretning – både de faste og de variable. Lav et udtræk i din netbank over de seneste 6 måneder og få et overblik over, hvad du bruger dine penge på. I de fleste netbanker findes der også funktioner, hvor systemet har inddelt dine udgifter i nogle kategorier. Mange vil få en lille overraskelse, når de kigger i oversigterne. Mange bruger flere penge på mad, end de lige forestiller sig. Det kan være alt fra at blive lokket af noget slik oppe ved kassen eller ved at have en vane med at købe en dyr to-go-kaffe på vej til arbejde. Har du også sådanne vaner, kan du enten skære ned på dem eller helt lægge dem fra dig. Det vil hurtigt give nogle flere penge at lægge til side hver måned.

Få en økonomisk sikkerhed med en kassekredit

Rigtig mange mennesker har en kassekredit i banken eller online. En kassekredit giver dig for eksempel 10.000 i økonomisk sikkerhed. Det vil sige, at du i princippet kan trække din konto 10.000 kroner over, uden at din bankrådgiver kommer efter dig. Du skal naturligvis betale renter og provision, når din konto går i overtræk. Kontoen skal også gerne gå i plus rimelig hurtigt, hvis du ikke vil bruge for mange penge på at betale renter. Fordelen ved en kassekredit er, at du kun betaler, når du bruger den. Bruger du den ikke, skal du ikke betale renter eller gebyrer. Når kontoen er i overtræk, skal du dog være opmærksom på, at renterne er temmelig høje. Derfor skal du også passe på med at blive for tryg ved kassekreditten. Det kan hurtigt blive dyrt, hvis du trækker den over hver måned.

For at være godt økonomisk sikret, kan du spare penge op hver måned og samtidig have en kassekredit som sikkerhed. Dermed er du stadig sikret, hvis det beløb du skal betale er højere end din opsparing til uforudsete udgifter.