Aktiemarked råd fra Chicken Little

En dag, mens Chicken Little gik i skoven, et agern faldt og ramte ham på hans hoved.

“Godhed elskværdige mig!” sagde Chicken Little, “himlen falder, himlen falder. Jeg skal advare alle.”

Vi ser det hele tiden. Aktiemarkedet går lige op i otte eller ni måneder, og hvis der er 2 eller 3 ned dage i træk, der er hændervriden og Hulkende over hele.

Hvem er disse mennesker, der panik ved det første tegn i en afmatning eller med den mindste smule af profit tager?

Den første gruppe er mennesker, der får i den nær toppen og er nu bange for, at deres lille tab vil blive omdannet til store tab. Mennesker, der ikke har investeret i aktiemarkedet er også i denne samme boks. For mange, mange år var de forkerte ikke har investeret, men nu, hvor markedet er faldet meget lidt i et par dage, de gerne vil påpege, hvordan smart de er og hvor dumme alle andre er.

Kort-sælgere er den næste gruppe. Short-selling er sælger en sikkerhed, som sælgeren ikke ejer men er forpligtet til tilbagekøb i sidste ende. Det bruges til at drage fordel af en forventet nedgang i værdipapirets kurs.

Pressen kommer næste. Du har hørt det før: “dårlige nyheder sælger aviser.”

24-timers tv-nyheder stationer skal gøre hvert lille skridt i en bestand eller i aktiemarkedet synes som en betydningsfuld begivenhed. Forestil dig at høre sådan en dum udtalelse som “Dette er den største børs tilbagegang siden sidste uge.”

Den slimiest er de politikere, hvis parti er tør for strøm. De forsøger at gøre sig se godt ved at gøre de andre fyre ser dårligt. Det er ligegyldigt hvilken gruppe du tilhører, eller som er ved magten eller strøm i øjeblikket.

En ud af magt politiker skal finde skyen i hver sølv foring.

Så hvordan kan du beskytte dig selv? Hvad skal du gøre for at holde ud af “himlen falder” fælde?

Det vigtigste, du kan gøre er at være klar over dine langsigtede finansielle mål og målsætninger. Ja, på meget kort sigt, mange forhold hurtigudbetaling.dk kan påvirke værdien af din portefølje. I en godt diversificeret portefølje bliver disse falder relativt små og kun kortvarigt.

Tyve år fra nu, vil det ikke have gjaldt der blev skudt i løbet af de sidste tyve år eller der var ved magten eller der gik i fængsel eller i krig. Bare spørg dig selv, “hvordan vil tre dollar en gallon benzin påvirke min pensionering tyve år fra nu?”

Må ikke bekymre dig om fortællinger om forestående undergang og dysterhed. Ikke vil lytte til, og helt sikkert ikke handle rygter og skræmme historier. Og mest af alt, ikke sprede disse historier dig selv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.